Καλώς ήλθατε!!

"The original blog of potamoula"

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Τελέσθηκε σήμερα το πρωί η Θεία Λειτουργία για την μνήμη των νεκρών αλλά και ευχαριστίας των ζώντων για την επιβιωσή τους απο την καταστροφική πλημμύρα του 2008 στην Ποταμούλα, απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Πολλοί ήταν οι συγχωριανοί μας που παρευρέθησαν σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ποταμούλας για να τιμήσουν τη μνήμη των δύο αδικοχαμένων στγχωριανών μας Γεωργίου και Σταυρούλας Παπαθανάση οι οποίοι πνίγηκαν σαν σήμερα πρίν 4 χρόνια. Επίσης παρευρέθησαν εκεί και για να ευχαριστήσουν το Θεό που δεν είχαν και άλλοι συγχωριανοί μας εκείνη την ημέρα την ίδια μοίρα. Στη Θεία Λειτουργία συνλειτούργησε ο
π.Ευστάθιος Τσιτσιβός με τον Αρχιμανδρίτη π.Δαμασκηνό Βασιλόπουλο ο οποίος στο κυρηγμά του είπε μεταξύ άλλων : " Θα πρέπει πάντα όλοι μαζί να ευχαριστούμε τον Θεό για την ελεημοσύνη που μας δίνει και δεν θρηνήσαμε και άλλους νεκρούς εκείνες τις ημέρες. Έτσι όπως οι προγονοί μας σε κάθε τους χαρά έτρεχαν και δοξολογούσαν το Θεό και σε κάθε τους λύπη πήγαιναν και ζητούσαν βοήθεια απο Αυτόν.Επιπλέον να μήν ξεχνάτε ότι όταν εχουμε μια θλίψη και τη μοιραζόμαστε γίνεται μισή ενώ όταν έχουμε μια χαρά και τη μοιραζόμαστε γίνεται διπλή.Επίσης πρέπει να τιμούμε τους νεκρούς και να προσευχόμαστε για τις ψυχές τους, όπως εδώ σήμερα που τελέσαμε επιμνημόσυνη δέηση".Τέλος συνεχάρει τον πολιτιστικό σύλλογο για την πρωτοβουλία του, να τελεστεί Θεία Λειτουργία, και είπε πως με αυτόν το τρόπο ο σύλλογος πετυχαίνει την αγάπη μεταξύ των κατοίκων του χωριού.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν εκπρόσωποι τόσο του Πολιτιστικού συλλόγου όσο και του Αθλητικού συλλόγου "Κεραυνός" αλλά και ο πρόεδρος του χωριού. Έπειτα όλοι μαζί πήγαν για καφέ,  που πρόσφερε ο πολιτιστικός σύλλογος στο καφενείο του κ.Σωφρόνη.








































1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

βοήθειά σας! ο Θεός να προστατεύει από άλλες καταστροφές.