Καλώς ήλθατε!!

"The original blog of potamoula"

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Με ενοχλεί πολύ το ότι άνθρωποι και λαοί θεωρούνται πιόνια στη διεθνή σκακιέρα των ποικιλώνυμων συμφερόντων. - Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος


 Ο Έλληνας από αρχαιοτάτων χρόνων έκρυβε μέσα του έναν «μετανάστη» και ταξίδευε σε όλο τον κόσμο. Γινόταν πολίτης κάθε χώρας, χωρίς να χάνει την εθνική του ταυτότητα και τη φιλοπατρία του. Σήμερα ο κόσμος, με τα μέσα που διαθέτει, συνεχώς μετακινείται.
Νομίζω δεν δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα η νόμιμη μετανάστευση, όταν γίνεται μέσα στα πλαίσια που θέτει η σωστά οργανωμένη πολιτεία, αλλά προβλήματα δημιουργεί η κατευθυνόμενη από διάφορα κέντρα λαθρο­μετανά­στευση, που κάνει τους λαθρομετανάστες θύματα και τις χώρες προτεκτοράτα.
Νομίζω ότι η μετανάστευση και η λαθρομετανάστευση αντιμετω­πίζονται από ένα οργανωμένο κράτος και όχι από τους οργισμένους πολίτες του, από νόμιμους θεσμούς με αρχές και όραμα, προοπτική και ευαισθησία και όχι με τη βία. Το θέμα αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όχι με επιπόλαιες κινήσεις. Με ενοχλεί πολύ το ότι άνθρωποι και λαοί θεωρούνται πιόνια στη διεθνή σκακιέρα των ποικιλώνυμων συμφερόντων.

Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος
πηγή:http://anastasiosk.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όπως τα λες είναι Παππά, αλλά μία κοινωνία έχει συγκεκριμένες αντοχές οι οποίες δεν είναι απεριόριστες.
Κανείς δεν είναι εναντίον των νόμιμων μεταναστών οι οποίοι έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις όπως όλοι εμείς οι άλλοι.
Σκεφτείτε απλά τον απλό άνθρωπο μετανάστη ή μη που έχει την απαιτούμενη άδεια μικροπωλητή και που πρέπει να πληρώσει 25 ευρώ τη μέρα για ασφάλεια, φόρο, άδεια και λοιπά και ο άλλος δίπλα να μην έχει τίποτα από όλα αυτά και να του παίρνει το ψωμί από τοα στόμα.
Θεωρώ ότι η πλειοψηφία των Eλλήνων αγκάλιασε τους μετανάστες και τους πρόσφερε πολύ περισσότερα από ότι προσφέρθηκε στους Έλληνες μετανάστες σε άλλες χώρες.
Αλλά δεν χωράνε άλλοι.