Καλώς ήλθατε!!

"The original blog of potamoula"

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟ!

ο Κώστας φραγκάκης και η Νικη Κοντοσσώρου πάνω με τους Πάνο Νπακογιάννη και Χριστίνα Σωτηροπούλου Κάτω
Συνέντευξη παραχώρησαν η Πρόεδρος και ο αναπληρωτής ταμίας του πολιτιστικού συλλόγου Κυπαρίσσου στο ράδιο Αγρίνιο 102.20 MHZ,κ.Σωτηροπούλου Χριστίνα και ο Πάνος Μπακογιάννης αντίστοιχα.
Ο νεοσύστατος πολιτιστικός σύλλογος έχει εκπλήξει ευχάριστα την τοπική κοινωνία,με την δημιουργικότητα του, την ζωντάνια  την φρεσκάδα των μελών του,και την όρεξη για δουλειά που διαθέτουν.Αυτό δεν άφησε ασυγκίνητους τους τοπικούς σταθμούς,όπως εν προκειμένω τον ράδιο Αγρίνιο,(ο οποίος ανήκει στον συμπατριώτη μας Παναγιώτη Αυγέρη) και συγκεκριμενα την εκπομπή πρωινό κολάζ με την Νίκη  Κοντοσσώρου και Κώστα Φραγκάκη ,οι οποίοι κάλεσαν το Δ.Σ να πει τα κατορθώματα του συλλόγου,αλλά και τα σχέδιά τους.
Πράγματι ακούσαμε τόσα πολλά να γίνονται μέσα σε έξι μήνες απ την ημέρα που εκλέχτηκαν,που δεν το πιστεύαμε..Το γήπεδο ποδοσφαίρου είναι σχεδόν έτοιμο,ενώ στα άμεσα σχέδια τους είναι το λαογραφικό μουσειο,και γήπεδο μπάσκετ..Στόχος όπως είπε η πρόεδρος του συλλόγου Χριστίνα Σωτηροπούλου είναι να αξιοποιηθεί σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα και τον προεδρό της κ.Κώστα Σπυρόπουλο και  τελευταίο πετραδάκι του χωριού.
Ο Πάνος Μπακογιάννης μας θύμισε τις εξαιρετικές εκδηλώσεις που προηγήθηκαν όπως αυτή του καλοκαιριού αλλά και την βράβευση των πολυτέκνων που ακολούθησε. Μέσα στον Γενάρη όπως είπε θα γίνει η κοπή της πίτας του συλλόγου,και λίγο αργότερα ο χορός του συλλόγου..
Εκεί όμως που στάθηκαν περισσότερο και οι δυο τους ήταν ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει  χωρίς την συνεργασία των τοπικών συλλόγων και τοπικών κοινοτήτων. 
"Μετά τον Καλλικράτη αναβαθμίστηκε ο ρόλος των πολιτιστικών συλλόγων,υπάρχουν θέματα σημαντικά σε έργα υποδομής( όπως π.χ ο η εθνική οδός Αγρινίου Καρπενησίου,θα συμπληρώναμε εμείς)αλλά και άλλα που μας αφορούν όπως η αγροτική  και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, που απαιτούν συνολική προσπάθεια και συνεργασία μεταξύ όλων των τοπικών φορέων και επιβάλλει την προσπέραση κάθε τοπικιστικού εμποδίου, ανάφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του συλλόγου,ενώ εξήρε την ενωτική προσπάθεια που καταβάλλει ο σύλλογος φίλων της ιστορικής μνήμης της μάχης της Κορομηλιάς και του θεάτρου για την συνεργασία των τοπικών συλλόγων."Δεν πάμε πουθενά χωρίς να αλληλοβοηθούμαστε" είπαν οι εκπρόσωποι της Κυπαρίσσου,ενώ ευχαρίστησαν  τον Δήμο Αγρινίου και ιδιαίτερα των Δήμαρχο κ. Μοσχολιό και τους αντιδημάρχους κ.Σφυρή και κ.Τσουκαλο, για την πολύτιμη βοηθειά τους,ενω δεν παρέλειψαν   και τους συλλόγους Χούνης ,Πεντακόρφου Ποταμούλας, Κορομηλιας. για την στήριξη που τους προσέφεραν μέχρι στιγμής.

Αυτό κρατάμε και μεις,από αυτόν δυναμικό και δραστήριο σύλλογο.Ότι τίποτα δηλαδή δεν μπορεί να βελτιωθεί χωρίς την συνεργασία των τοπικών συλλόγων και φορέων,γιατί τα προβλήματα πριν επιμεριστούν είναι κοινά για όλα τα Παρακαμπύλια. 
Το δρόμο για την συνεργασία σε πολιτιστικό επίπεδο τουλάχιστον, τον έδειξε ο σύλλογος μας.
Το "πείραμα" πέτυχε..
Απομένει η συνεργασία των συλλόγων σε πιο ουσιαστικά θέματα της περιοχής μας..Αν αυτό το κρίνουμε απ την σημερινή συνέντευξη,είμαστε στον σωστό δρόμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: