Καλώς ήλθατε!!

"The original blog of potamoula"

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΤΕΛΕΙΑ Η (ΑΝΑ)ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΟΜΗΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΣΗ! ΑΝΝΑΓΕΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ



Και κει που όλα έδειχναν ότι άρχιζε να φαίνεται αχνά η ημερομηνία λήξεως στην υπόθεση αναπαράσταση, μιας και την τελευταία χρονιά δεν μπόρεσε  να πραγματοποιηθεί, οι συμπατριώτες μας  είχαν άλλη άποψη.
Πλήθος κόσμου (υπερδιπλάσιος απ τα προηγούμενα χρόνια) ανέβηκε το βράδυ της 16-8 στην Κορομηλιά,λίγο πιο πάνω απ τις κατασκήνώσεις της Χριστιανική ένωσης Αγρινίου, στον Άγιο Βλάση, και τό άγριο ιστορικό αυτό μέρος γλύκανε από τα χειροκροτήματα ,και τις επευφημίες των θεατών, σε μια παράσταση που ήταν γεμάτη καινοτομίες,αρχής γενομένης απ το σενάριο που έδινε βάση στην προσωπικότητα του Καραισκάκη ,-μέσα απ΄τα λόγια που είπε ο ίδιος- στο πρώτο μέρος του,και την μάχη της Κορομηλιάς στο δεύτερο, έτσι όπως την κατέγραψε ο γραμματικός του Καραισκάκη,Δημητριος Αινιάν.
Η εκδήλωση ,ξεκίνησε με ομιλίες απ τον Πρόεδρους των συλλόγων φίλων της ιστορικής μνήμης της μάχης της Κορομηλιάς και του Θεάτρου και του Πεντακόρφου, Πέτρο Σπυρέλη και Μιχάλη Φαρμάκη.Αμέσως μετά ξεκίνησε η παράσταση.
 Η νύχτα,έδωσε αποτέλεσμα αμιγώς θεατρικό ,η οποία σε συνδυασμό , με τη βαριά ιστορία του υψώματος της Κορομηλιάς,και τα στοιχεία της αναπαράστασης στο φυσικό μέρος της μάχης,σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης στους θεατές.
Κορυφαία στιγμή το προσκλητήριο αγωνιστών,όπου οι φουστανελάδες πολεμιστές,σχημάτισαν έναν μεγάλο σταυρό γονατιστοί,αποδίδοντας φόρο τιμής στους προγόνους μας.Στο τέλος οι θεατές χειροκρότησαν συγκινημένοι μια ερασιτεχνική μεν παράσταση,αλλά άρτια οργανωμένη απ τον σύλλογο φίλων της ιστορικής μνήμης της μάχης της Κορομηλιάς.

Αρωγοί σ αυτη την προσπάθεια ο σύλλογος Πεντακόρφου,που συμμετείχε με περίπου 15 άτομα,με επικεφαλής τον πρόεδρό του Μιχάλη Φαρμακη.Οι δύο σύλλογοι δε, αναμένεται στο εξής να έχουν στενή συνεργασία!
Ο λαογραφικός σύλλογος Λεπενούς "Κατσαντώνης" με 30 τσολιάδες μέλη του χορευτικού του,και με πρωτέργατη τον Γιάννη Κάτσο,που μας χάρισε τον υπέροχο ρόλο του Πεσλή,έδωσε άλλη διάσταση στην Παράσταση.
Ο πολιτιστικός σύλλογος Ποταμούλας,ήταν εκεί,καθώς και ομάδα απ τον σύλλογο Αγιοβλασιτών, ενώ ο εξωραιστικός σύλλογος Ψηλοβράχου δεν μπόρεσε να συμμετάσχει τελικά παρά την επιθυμία του,αφου είναι σε φάση επαναδραστηριοποίησης.
Μεγάλο ρόλο όμως έπαιξαν οι χορηγοι της Αναπαράστασης.Τιποτα δεν θα γινόταν χωρίς αυτούς.Αναλυτικά:
ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

1.Ενεχειροδανυστήριο Σαλαμούρας στην Πλατεία Στράτου στο Αγρίνιο
2.Το εργαστήριο Κοσμοδιάγνωσις και ο Βιοπαθολόγος ιατρός Δ.Σαφαρίκας.Μιχαλακοπούλου 104 Αθήνα
3.Ελαστικά- Zάντες Γιάννης Μπουρλής 3ο χλμ Αγρινίου Αντιρίου
4.Ψητοπωλείο Θεμελής στην Πλατεία Καραπανέικα στο Αγρίνιο
5.Τα οικοδομικά υλικά Μπίμπα στην οδό Κρπενησίου στο Αγρινιο
6.Η εταιρία ψηφιακών εκτυπώσεων FIRMA
ΧΟΡΗΓΟΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ

1.Μινι Μάρκετ υγρά καύσιμα Σοφρώνης στην Ποταμούλα
2.Αγγλικά Κούρος Αγρίνιο
3.Ασφάλιστικό γραφείο Νταλαπέρα στην οδό Καρεπνησίου στο Αγρίνιο
4.Μοτο Μπισδούνης Αγρίνιο
5.Γενικό Εμπόριο Χρύσω Μπουρλή στα Κραμανείκα
6.Fire fantazy πυροτεχνήματα Σαραγκανίδας Θανάσης Αγρίνιο
Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.απέδειξαν με την στάσης τους οτι στηρίζουν τον τόπο τους.Ας του στηρίξουμε και όλοι εμείς για να συνεχίσουν να μπορούν να προσφέρουν!
Αξίζει να πούμε ότι η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του δήμου Αγρινίου,ο οποίος μας κάλυψε ενα μέρος των ηχητικών, τραπεζοκαθίσματα και ένα μέρος απ τις παραδοσιακές στολές.

Αμέσως μετά ακολουθησε γλέντι στην (ημιτελή) πλατεία του χωριού.Αποδείχτηκε τραγικά λίγη απ την κοσμοσυρροή.Δεν έλειψαν και τα ευτράπελα:Τα φώτα ηρθαν στην πλατεία 11:45 λόγω κακής συννενόησης του τεχνικού με τον  συλλόγο μας! Ζητάμε συγνώμη απ όλους γι αυτό.Ζητάμε επίσης συγνώμη απο του συμμετέχοντες, της αναπαράστασης, που δεν μπορέσαμε να τους δεξιωθουμε όπως έπρεπε.Ο  σύλλογος φίλων της ιστορικής μνήμης της μάχης της Κορομηλιάς και του θεάτρου, σκοπεύει όμως, να δεξιωθεί καποια στιγμή όλους αυτούς που τον βοήθησαν, μιας και πιάστηκε απροετοίμαστος απο τον πολύ κόσμο αλλά και απ την απειρία του.Μετά τα πρώτα εμπόδια η βραδια ήταν καταπληκτική!Χορός μέχρι πρωίας με την Ορχηστρα να δίνει πραγματικό ρεσιτάλ:Καραμανώλης και Βασιλική Σπυρέλη στα λαικά, Στεργίου στο Κλαρίνο και Βελεντζας στο δημοτικό τραγούδι μας εντυπωσίασαν όλους.Να πούμε ότι δόθηκαν εγγραφα ευχαριστήρια σε όλους όσους βοήθησαν έως τώρα το θεσμό.Ο σύλλογος επίσης τίμησε την μνήμη ενός εκ των πρωτεργατών της αναπαράστασης.Του Δημήτρη Σαλαούνη.Η προσφορά του ο ανιδιοτελής εθελοντισμός του και η μεγάλη του καρδιά θα μας μείνει αξέχαστη.Ο σύλλογος θα εκφράσει και σε άλλη εκδήλωση την έγγραφη ευχαριστηση του και σε άλλα πρόσωπα.Ας ελπίσουμε όλοι οτι γίνεται μια νέα αρχη.Ο σύλλογος μας ζητάει την αρωγή όλων γι αυτο!Ας είμαστε λοπόν καλά,πρώτα απ όλα να χουμε ειρήνη και πολιτική σταθερότητα,για να μπορούμε έτσι να ξαναγιορτάσουμε και του χρόνου αυτό το μεγάλο ιστορικό γεγονός!

Προσεχώς θα ανέβουν και άλλες φωτό καθώς και στιγμιότυπα απ το επαγγελματικό βίντεο της αναπαράστασης

πηγή: http://maxi-koromilias.blogspot.gr

1 σχόλιο:

ΠΟΤΑΜΟΥΛΑ είπε...

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, σε όσους βοήθησαν αλλά και σε όσους παρευρέθησαν.