Καλώς ήλθατε!!

"The original blog of potamoula"

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΟΜΗΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΗ ΜΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! Φέτος στην αναπαράσταση πήραν μέρος και δύο συγχωριανοί μας ο Αλέξανδρος Πρατάρης και ο Αλέξανδρος Σωφρόνης(Ακολουθεί βίντεο).

Ένα πραγματικά συγκλονιστικό θέαμα προσέφερε ο Σύλλογος «Φίλοι της ιστορικής μνήμης της μάχης της Κορομηλιάς και του θεατρου» σ

τον Άγιο Βλάση καθώς διοργάνωσε φέτος την Αναπαράσταση Μάχης του Γ. Καραϊσκάκη που δόθηκε το 1823 στον Άγιο Βλάση και ο Στρατηγός της Ρούμελης εκκαθάρισε τις οθωμανικές δυνάμεις που πολιόρκησαν το Μεσολόγγι δίνοντας έτσι μια μεγάλη ανάσα στην Ελληνική Επανάσταση.
Πρόκειται για ένα θεατρικό δρώμενο που έγινε νύχτα υψόμετρο 1000 μ (στο φυσικό χώρο όπου εκτυλίχθηκε η μάχη) προσφέροντας ένα μαγευτικό θέαμα στους θεατές. Στην αναπαράσταση συμμετείχαν και μέλη των πολιτιστικών συλλόγων Πεντακόρφου και Λεπενούς. Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι στον Άγιο Βλάση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με μεγάλη προσέλευση και με πρωτοβουλία του νεοσύστατου αυτού συλλόγου.
Η αναπάράσταση αυτής μάχης γίνεται από το 2001 στον Άγιο Βλάση. Δείτε το παραπάνω βίντεο


πηγή:http://www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: