Καλώς ήλθατε!!

"The original blog of potamoula"

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Φωτιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ στις Ραίνες

 Φωτιά εκδηλώθηκε χθές το πρωί στον υποσταθμό της ΔΕΗ στίς Ραίνες. Η φωτιά ξεκίνησε στις 10.45 το πρωί και συσσωμη η Πυροσβεστική Υπηρεσία την αντιμετωπίζει. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι καίγεται μία δεξαμενή με λάδια.Οι καπνοί είναι ορατοί και απο Σκουτερά.

geg-fwtia-raines1
Πυκνός μαυρος καπνός, ορατός από το Αγρίνιο, βγαίνει από την περιοχή Ραϊνες του δήμου Αγρινίου. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για βραχυκύκλωμα και εκδήλωση φωτιάς στον τοπικό υποσταθμό της ΔΕΗ, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί σε τι μέγεθος έχει η φωτιά εξαπλωθεί, ουτε πως ξεκίνησε.
geg-fwtia-raines2
Στο σημείο πριν από λίγη ώρα έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (τρια οχήματα και αρκετοί  άνδρες) από το Αγρίνιο. Συμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, οι προσπάθειες κατάσβεσης γινονται με πολύ μεγαλη προσοχή, αφου στον υποσταθμό υπάρχουν έυφλεκτα υλικά και δεν αποκλειεται κίνδυνος εκρήξεων, ενώ παραλληλα δεν ειναι γνωστό εαν η ΔΕΗ θα προχωρήσει και σε διακοπές ρεύματος.
Αξίζει να σημειωθει πως παλιότερα η ΔΕΗ αποσαφήνισε πως και στον συγκεκριμενο υποσταθμό, όπως και σε όλους της χώρας, δεν υπάρχει κλοφέν.
geg-fwtia-raines3
Ειναι αξιοσημειωτο ακόμη  πως στον συγκεκριμενο υποσταθμο στις Ραϊνες πριν απο μερικούς μήνες εκδηλώθηκε και πάλι φωτιά, σε αποθήκη, που δεν εξαπλώθηκε. Τωρα όμως η κατάσταση φαινεται προς το παρον πως ειναι σοβαρότερη.
11:45 Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες του agriniopress.gr η φωτιά εκδηλώθηκε σε μετασχηματιστή που εχει καει, μαζι με καλώδια, μονωτικά υλικά κλπ. Η κατασταση φαινεται πως ειναι ελεγχόμενη απο την Πυροσβεστική και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης. Πιθανολογειται όμως πως η κατασβεση της θα καθυστερήσει, αφού απαιτει ειδικους χειρισμούς.
geg-fwtia-raines4
geg-fwtia-raines7
geg-fwtia-raines8
geg-fwtia-raines9
geg-fwtia-raines10


Πηγή: agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια: