Καλώς ήλθατε!!

"The original blog of potamoula"

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΒΛΑΣΙΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ




Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Νικολάου Παπαγιαννόπουλου, Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας ορίστηκε ο Αστυνόμος Β’ Χρήστος Παρθένης.
Ο Χρήστος Παρθένης εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
Ο Αστυνόμος Β΄ Χρήστος Παρθένης γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα.
Κατετάγη στην Ελληνική Αστυνομία το 1996.
Αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το 2002 με βαθμό επίδοσης «Άριστα» και 2ος στη γενική σειρά.
Μεταξύ άλλων, υπηρέτησε στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και ως Αξιωματικός Εγκληματολογικών Πληροφοριών (Criminal Intelligence Officer) στην Υποδιεύθυνση Ναρκωτικών και Οργανωμένου Εγκλήματος στη Γραμματεία του Διεθνούς Οργανισμού Εγκληματολογικής Αστυνομίας (INTERPOL) στη Λυών Γαλλίας.
Κατά την θητεία του στην INTERPOL ανέλαβε, μεταξύ άλλων, την διεύθυνση (management) του Προγράμματος «Ροζ Πάνθηρες» (Project Pink Panthers), το οποίο αφορά την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και ειδικότερα την υποστήριξη διεθνών ερευνών αναφορικά με ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων από οργανωμένες εγκληματικές ομάδες.
Κατά την υπηρεσιακή του σταδιοδρομία εκπροσώπησε, συμμετείχε και διοργάνωσε συνέδρια και συναντήσεις αναφορικά με το οργανωμένο έγκλημα, που διοργανώθηκαν, μεταξύ άλλων, από την INTERPOL, την EUROPOL και την EUROJUST.
Διετέλεσε εθνικός αντιπρόσωπος-εμπειρογνώμονας στον Αναλυτικό Φάκελο Εργασίας (AWF - Analytical Working File) της EUROPOL, για το ευρασιατικό οργανωμένο έγκλημα.
Έχει εκπαιδευτεί σε θέματα οικονομικής ανάλυσης εγκλήματος, στη διερεύνηση υποθέσεων νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, απάτης, πλαστογραφίας και νόθευσης αποδεικτικών εγγράφων και τις διασυνοριακές οικονομικές έρευνες.
Η υπηρεσιακή του δράση στην διερεύνηση υποθέσεων οργανωμένου εγκλήματος έχει τιμηθεί με επαίνους και εύφημες μνείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: