Καλώς ήλθατε!!

"The original blog of potamoula"

Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΕΞΩΚΛΗΣΣΙ ΤΗΣ ''ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ''


Δεσποτική εορτή σήμερα, από τις μεγαλύτερες της Χριστιανοσύνης. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, ημέρα που γιορτάζει και το δικό μας Εξωκλήσσι στην Ποταμούλα.Η προσέλευση τών πιστών αρκετά μεγάλη,απο το δικό μας χωριό αλλά και τα περίχωρα.Στο τέλος της Θείας Λειτούργιας μοιράστηκε Αρτοκλασία και δροσερό νερό.
Όπως αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη (Ματθαίου ιζ΄1-13, Μάρκου θ΄ 2-12, Λουκά θ΄28-36), ο Χριστός πήρε μαζί του τους μαθητές του Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη και ανέβηκαν μαζί σ’ ένα βουνό, το Όρος Θαβώρ της Γαλιλαίας, για να προσευχηθούν. Οι τρεις μαθητές Του, κουρασμένοι από τη δύσκολη ανάβαση στο βουνό, κάθισαν να ξεκουραστούν και έπεσαν σε βαθύ ύπνο.
Όταν ξύπνησαν, αντίκρισαν ένα απροσδόκητο και εξαίσιο θέαμα. Το πρόσωπο του Κυρίου άστραφτε σαν τον ήλιο και τα φορέματά του ήταν λευκά σαν το χιόνι. Τον περιστοίχιζαν και συνομιλούσαν μαζί Του δύο άνδρες, ο Μωυσής και ο Ηλίας, δύο από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε ιδιαίτερα αισθητή από τους ανθρώπους η Θεότητα του Χριστού.Χρόνια Πολλά με υγεία σε ολούς!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: