Καλώς ήλθατε!!

"The original blog of potamoula"

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Προς δημοπράτηση το Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης

epi-erga-dromos2
Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η διάθεση πίστωσης 19.650.000,00 Ευρώ (με Φ.Π.Α.) για τη δημοπράτηση του έργου: «Βελτίωση Ε.Ο Αγρινίου – Καρπενησίου (Κατά Τμήματα) – Τμήμα : Αγρίνιο – Αγ. Βλάσης» .
Το έργο αφορά σε ανακατασκευή μεγάλων τμημάτων του δρόμου Αγρίνιο – Καρπενήσι και ειδικότερα στο συγκεκριμένα τμήμα και είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ την περίοδο που υφυπουργός Ανάπτυξης ήταν ο Θάνος Μωραΐτης, ενώ πρόκειται να δημοπρατηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου.
Οδικός άξονας Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης
 Συμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, όπως αυτή είχε ανακοινωθεί από το γραφείο τύπου του πρώην υφυπουργού κ. Μωραΐτη, τον Απρίλιο του 2012,  αφορά στην κατασκευή οδικού τμήματος μήκους 7.45χλμ του Οδικού Άξονα Αγρινίου-Καρπενησίου, από τον κόμβο Ρουπακιάς/Αγ.  Ιωάννη επί της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, παρακάμπτοντας τον οικισμό Καμαρούλα μέχρι να καταλήξει στον υφιστάμενο δρόμο προς τον Άγιο Βλάση, όπου συναρμόζεται με αυτόν.
Ο οδικός άξονας θα συνδέει το Αγρίνιο με το Καρπενήσι.
Η προβλεπόμενη διατομή της οδού στα πρώτα 6,5 χλμ είναι 11,00μ (πλάτος οδοστρώματος) και στο υπόλοιπο τμήμα είναι 8,00 μ (πλάτος οδοστρώματος) με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση σε όλο το μήκος της.
Στα πρώτα 3,57 χλμ έχουμε νέα χάραξη οδού και στη συνέχεια η χάραξη ακολουθεί την υφιστάμενη οδό με τοπικές βελτιώσεις μικρής έκτασης.
Για την εξυπηρέτηση των παρόδιων οικισμών, ιδιοκτησιών και την αποκατάσταση του υφισταμένου οδικού δικτύου προβλέπεται η κατασκευή:
  • παράπλευρων οδών, μήκους 4,83 χλμ περίπου.
  • τεσσάρων (4) γεφυρών
  • και πέντε (5) ισόπεδων κόμβων Κ01 (Ε.Ο. Αντιρίου-Ιωαννίνων), Κ02 (Νέα Αβοράνης, Αγρινίου), Κ03 (Καμαρούλας), Κ04 (Αγ. Νικολάου) και Κ05 (Σχίνου).
Τέλος, στο έργο περιλαμβάνονται :
  • οι αναγκαίες Απαλλοτριώσεις,
  • οι μετατοπίσεις δικτύων Ο.Κ.Ω.,
  • οι αρχαιολογικές εργασίες και
  • οι συμπληρωματικές μελέτες και έρευνες.
Να θυμίσουμε πως πριν απο λίγες μερες, σε ένα ακομη σημαντικό έργο που ειχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ την περιοδο που υφυπουργός Ανάπτυξης ηταν ο κ. Μωραίτης, η συνδεση του Πλατυγιαλιού με τον Αγιο Δημήτριο (τμήμα του δρομου Αστακός – Ιόνια οδός), αναδειχθηκε ο ανάδοχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: