Καλώς ήλθατε!!

"The original blog of potamoula"

Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΛΥΚΟΥΡΙΣΣΗΣ ΣΚΟΥΤΕΡΑΣ
                                        Η ιστορία της μονής

             
 Η Ιστορία της Μονής περιλαμβάνει ορισμένα πολύ εντυπωσιακά συμβάντα όπως η σύμπτωση ότι και η εικόνα της Παναγίας που τη χαρακτηρίζει αλλά και τα λείψανα των Αγίων, βρέθηκαν από κυνηγούς.
     Στην πρώτη περίπτωση ένας κυνηγός βρήκε την εικόνα της Μονής να τη φυλάει ένας ρίσσος, δηλαδή ένα τρομακτικό άγριο σκυλί, το οποίο μόλις βρέθηκε η εικόνα άφησε την τελευταία του πνοή. Άλλωστε το όνομα “Λυκούρισση” προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων “λύκος” και “ρίσσος”, που παραπέμπουν μαζί σε ένα εξαιρετικά άγριο ζώο. 
     Οι εικόνες των Αγίων, δε, βρέθηκαν από τον Μπάρμπα-Χαράλαμπο, φύλακα και εφημέριο του μοναστηριού,που ήταν κυνηγός και είδε σε όραμα μια μαυροντυμένη εκδοχή της Παναγίας να του υποδεικνύει το μέρος όπου θα έβρισκε τα λείψανα.Αυτό έγινε με μεγάλη λεπτομέρεια στο σημείο που θα άκουγε ένα χτύπο από το αυτοκίνητο με το οποίο θα πήγαινε για κυνήγι την επόμενη! 
     Κάτι που συνέβη και το παρατήρησε μόνο ο ίδιος ανακαλώντας το όραμα που είχε δει, για να βρει, αφού έσκαψε, αρχικά ένα μικρό μεταλλικό  κάλυμμα κάτω από ένα άλλο ξύλινο και στη συνέχεια το θησαυρό της Μονής..

                   

Δεν υπάρχουν σχόλια: