Καλώς ήλθατε!!

"The original blog of potamoula"

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Δέν πτοήθηκαν οσοι παρευρέθησαν για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις “ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2012” στην Ποταμούλα.



 
 Ο καιρός παραλίγο να τα καταστρέψει όλα. Ακυρώθηκε η ποδηλασία- πεζοπορία στο θέατρο Οδύσσειον λόγω της λάσπης που είχε δημιουργηθεί στο δρόμο απο τη βροχή, αλλα πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα, όταν η βροχή σταμάτησε, απο την πλατεία ώς την διαστάυρωση για την Κυπάρισσο. Η ομιλία του κ.Σταυρίδη , του προέδρου του εκπολιτιστικού συλλόγου καθώς και η βράβευση των επιτυχώντων συγχωριανών μας στις πανελλαδικές εξατάσεις για την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι ,πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία.
Στην ομιλία του ο κ.Σταυρίδης αναφέρθηκε στο έργο και τη ζωή του Βασίλη Ιωακείμ, ο οποίος είναι ιδρυτής του Οδύσσειου θεάτρου απο όπου πηραν και το ονομά τους απο φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του χωριού.Επίσης ανέλυσε κάποιες συγκεκριμένες φράσεις που χρησιμοποιούσε ο Βασίλης Ιωακείμ στα βιβλία του και προσπάθησε να κάνει αντιληπτή σε όλους την αγάπη που είχε για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ποταμούλα και την αγάπη του για τη θάλλασα (καθώς υπήρξε ναυτικός όπως γνωρίζουμε) και πώς αυτά συνδέονται με τον γνωστό σε όλους Οδυσσέα της αρχαιότητας. Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού συλλόγου Ποταμούλας κ.Μιχάλης Μακρυπούλιας.Μεταξύ άλλων είπε πως σε αυτό τον τόπο κάποτε δεν υπήρχε τίποτα άλλο απο χωράφια, αλλά με αγώνες και θυσίες των προγόννων μας καταφέραμε να έχουμε Εκκλησία, γήπεδο,πλατεία και θέατρο και πως η νέα γενιά θα πρέπει να τα αξιοποιήσει όλα αυτά όσο το δυνατόν καλύτερα για το καλό της κοινωνίας. Επίσης είπε πως ο Εκπολιτιστικός σύλλογος ήδη κάνει προσπάθειες για να αποκτήσει το χωριό βιβλιοθήκη{είπε συγκεκριμένα: “είναι μια μάχη που υποσχόμαστε να τηνν κερδίσουμε”} και όποιος επιθυμεί μπορεί να βοηθήσει.Τέλος κάλεσε τους επιτυχόντες των εισαγωγικών εξετάσεων στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι της χώρας, για να τους απονείμει ένα ενθύμιο και απο μια ανθοδέσμη για τη επιτυχία τους καθώς συνεχάρει και τις οικογένειες για τον αφανεί αγώνα που κατέβαλαν για αυτή την επιτυχία. Τα ονόματα των επιτυχόντων είναι: Αναγνωστόπουλος Νικόλαος, Πρατάρης Ιωάννης, Πρατάρης Αλέξανδρος, Στυλιαράς Παναγιώτης, Σωτηροπούλου Αθανασία και Κριζαφούλη Λάουρα – Άννα.






































 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Poloi oi ythinontes vre paidia, perisoteroi apo tous symetexontes

Ανώνυμος είπε...

Με αγώνες και θυσίες των προγόνων μας καταφέραμε να έχουμε Εκκλησία, ΣΥΜΦΩΝΩ με αγώνες και ιδρώτα κτίστηκε η εκκλησία.
Με αγώνες και θυσίες των προγόνων μας καταφέραμε να έχουμε Γήπεδο, Ναι με 150 εκατομμύρια δραχμές τουλάχιστο τη στιγμή που το καλύτερο κτήμα δεν είχε πάνω από 500 χιλιάδες δραχμές το στρέμα (σπατάλη με το τσουβάλι).
Με αγώνες και θυσίες των προγόνων μας καταφέραμε να έχουμε Θέατρο, ΚΑΛΟ, αλλά πόσες επιδοτήσεις πήρε ο Μακαρίτης ο Βασίλης
Με αγώνες και θυσίες των προγόνων μας καταφέραμε να έχουμε Πλατεία, ΑΙΣΧΟΣ αλλά και πόσα λεφτά ξοδευτήκανε, θα ήταν άσχημη μία μικρή παρέμβαση στην παλιά πλατεία, ποιός έφτιαξε αυτό το ………..
Με αγώνες και θυσίες των προγόνων μας καταφέραμε να έχουμε και νερό, αλλά πόσο κόστισε από την εποχή του Α' υδραγωγείου μέχρι σήμερα (σπατάλες με το τσουβάλι).
Για αυτές τις σπατάλες κύριοι κανείς δεν λογοδότησε ποτέ.
Να γιατί φτωχύναμε.
Ο Εκπολιτιστικός σύλλογος ήδη κάνει προσπάθειες για να αποκτήσει το χωριό βιβλιοθήκη και όποιος επιθυμεί μπορεί να βοηθήσει, ΚΑΛΟ,.ας δώσει πρώτα ο(η) Ιδιοκτήτης το οικόπεδο μπροστά στο Σχολείο για να γίνει Πνευματικό κέντρο και βιβλιοθήκη αλλά και να μεγαλώσει ο αυλόγυρος του Σχολείου όπου κάθε φορά οι όμοροι ιδιοκτήτες αρπάζουν και από ένα κομματάκι από το σχολείο.