Π. Κατσούλης: Απόφαση ιστορικής σημασίας για να αλλάξουμε σελίδα



Μια είδηση που μπορεί να αποδειχθεί η καλύτερη της τελευταίας δεκαετίας για το Μεσολόγγι, βγήκε από την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά.
Όπως πρώτοι ενημερωθήκατε χθες από την ΑΙΧΜΗ και το aixmi-news.gr είχε εισαχθεί προς συζήτηση η έγκριση δρομολόγησης του πλοίου "Aqua Maria" στην νεοσύστατη γραμμή Μεσολόγγι - Κεφαλονιά - Ιθάκη. Πράγματι το Συμβούλιο ενέκρινε το αίτημα της ΝΕΛ και, αν όλα πάνε καλά, στις 21 Ιουνίου το καράβι θα σφυρίξει στο λιμάνι Μεσολογγίου με προορισμό τα δύο νησιά του Ιονίου! Άμεσα δε θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από την πλευρά της εταιρείας για τη νηολόγηση του πλοίου.

Το όλο θέμα πέρασε από σαράντα κύματα καθώς διακυβεύονται ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα που δεν βλέπουν με καλό μάτι την νέα γραμμή. Ωστόσο η καλή προετοιμασία εκ μέρους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του δήμου Μεσολογγίου, φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Η συνεδρίαση ήταν μακρά, το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά και πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού και ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παν. Κατσούλης που ήταν παρών, παίρνοντας το λόγο ανέπτυξε τα πλεονεκτήματα αυτής της γραμμής παρουσιάζοντας και τη μελέτη βιωσιμότητας. Ωστόσο όμως δόθηκε μάχη για να ψηφιστεί τελικά η πρόταση, αφού συνάντησε την αντίδραση δυο πλοιοκτητριών εταιριών και παραγόντων της Κεφαλονιάς! Η μάχη αυτή κερδήθηκε για το Μεσολόγγι σκορπίζοντας αίσθημα ικανοποίησης.
«Η σημερινή απόφαση για την σύνδεση της πόλης μας με τα νησιά του Ιονίου είναι ιστορικής σημασίας, καθώς σπάει την ακτοπλοϊκή απομόνωση όχι μόνο του Δήμου μας αλλά όλου του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς την κατεύθυνση της οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης, έως ότου ο τόπος μας πάρει τη θέση που πρέπει ανάμεσα στους τουριστικούς προορισμούς της πατρίδας μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επενδύτες που πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που το ενέκρινε, αλλά και όλους όσοι δούλεψαν όλο αυτό το διάστημα για την πραγμάτωση αυτού του οράματος.», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του δημάρχου Παν. Κατσούλη, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

πηγή:http://www.aixmi-news.gr