Καλώς ήλθατε!!

"The original blog of potamoula"

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ-ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ



Εντύπωση και ένδειξη φόρου τιμής προς τους κοπιώντες συνεργάτες της Εκκλησίας, έδειξε η πράξη του πρεσβυτέρου πατήρ Κων/νου Κοντογιώργου στην ενορία κάτω Αγίου Βλασίου ανήμερα στην εορτη του Αγίου Βλασίου.
Ο π.Κων/νος στο κηρυγμά του, εκτός του ότι εξήγησε στους πιστούς ότι η παρουσία του Μητροπολίτου Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ.κ Ιερόθεου ήταν αδύνατη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της ισχυρής χιονόπτωσης, αναφέρθηκε στον βίο και την δράση του Αγιου Βλασίου ο οποίος εκτός από ιατρός των σωμάτων ήταν και ιατρός των ψυχών.Επίσης αναφέρθηκε στην φράση του Ιερού Ευαγγελίου "δωρεαν λάβατε, δωρεάν δώσατε" η οποία ταιριάζει πολύ σωστά με τις πράξεις του Αγίου Βλασίου ο οποίος μεταξύ άλλων αρνήθηκε την περιουσία του και την πούλησε για να διανείμει τα χρήματα στους φτωχούς.
Στο τέλος του θείου κυρήγματος ο π.Κων/νος ώς πρόεδρος του ιερατικού συμβουλίου απείνειμε τιμητική πλακέτα στον παλαιότερο ψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου κ. Κούτρη Στυλιανό.Ο ογδοντάχρονος κ. Κούτρης Στυλιανός  προσφέρει τις υπηρεσίες του ώς ψάλτης στόν συγκεκριμένο Ιερό Ναό επί εξήντα ολόκληρα χρόνια με αυταπάρνηση και με αγάπη στο έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
* Να σημειωθεί τέλος ότι στην σημερινή Θεία λειτουργία είχε παρευρέθει και ο π. Νικόλαος Αποστολόπουλος απο τη Σαργιάδα ο οποίος είναι εφημέριος στην ενορία Αχλαδοκάστρου της ορεινής Ναυπακτίας.









































Δεν υπάρχουν σχόλια: