Καλώς ήλθατε!!

"The original blog of potamoula"

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Στο απεργιακό …πόδι και το Αγρίνιο

Στο απεργιακό …πόδι και το Αγρίνιο

Αγωνιστικό ραντεβού στη κεντρική πλατεία του Αγρινίου θα δώσουν σήμερα το απόγευμα στις 18:00 δάσκαλοι, καθηγητές και άλλοι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι για τα νέα σκληρά μέτρα.

Στο απεργιακό …πόδι και το Αγρίνιο

Μάλιστα πρόθεση των διοργανωτών είναι να γίνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάθε Παρασκευή. Σχετικό κάλεσμα έχει απευθύνει η Β’ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας καθώς και η παράταξη «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ- ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Π.Ε.» του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε :
«Να τους σαρώσουμε πριν μας σαρώσουν. Να τους αφανίσουμε πριν μας αφανίσουν. Να τους δικάσει ο λαός προτού μας καταδικάσουν σε μια φρίκη χωρίς τέλος. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και τότε τίποτα δε θα ’ναι ίδιο, απ’ την επόμενη κιόλας μέρα. Ο αποφασισμένος και συνειδητοποιημένος νικητής λαός μόνο οφέλη προσκομίζει και σκορπά τον τρόμο στην άρχουσα τάξη.

(…) Δε θέλουμε την ελεημοσύνη τους, δεν ευελπιστούμε να γυρίσουμε στο 2008, γιατί και τότε εκμετάλλευση υπήρχε. Θέλουμε να γυρίσουμε τον κόσμο τούμπα, να βάλουμε τις βάσεις για μια κοινωνία όπου θα επικρατεί το δίκιο και «όποιος για το δίκιο παλεύει, δε θα ζει και θα πεθάνει σαν ραγιάς».
Η επίθεση του αντίπαλου στον κόσμο της εργασίας θα είναι ανελέητη, συνεχής, χωρίς καμιά εξαίρεση. Πάρε τώρα θέση και συμπορεύσου ή με το μαύρο μέτωπο των καθαρμάτων της συγκυβέρνησης και των συμφερόντων που υπηρετεί ή με το μέτωπο των εργαζομένων για την ανατροπή τους.
Ν’ αλλάξει επιτέλους ο φόβος στρατόπεδο και να τους στείλουμε το μήνυμα-προειδοποίηση πως:
εμείς θα ζήσουμε…. κι ας είμαστε φτωχοί!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: